Att utnyttja kraften i Facebooks annonsplattform kan vara en knepigt. Detta är särskilt sant när det kommer till att skala upp dina annonsinsatser. Att du har nått viss framgång  vid lägre utgifter betyder inte att du får samma resultat när du spenderar mer pengar även om det kan verka självklart.

Facebook algoritmen är känslig mot förändringar och skalning måste ske noggrant och enligt bästa principer.

Att öka dina insatser och investering i Facebook annonser är ett viktigt steg och inget litet beslut för de flesta företagarna. Visst, det finns en stor målgrupp att nå, men du vill också att dina potentiella kunder ska vara kvalificerade för din produkt eller tjänst.

Låt oss gå genom några strategier som kommer att driva din Facebook-marknadsföring och annonser till en ny nivå, ta ditt företag ett steg framåt och uppnå dina mål på rätt sätt.

1. Öka din budget (klokt)

Facebook Budget och schema

Du kanske tänker: “Är det inte hela poängen med att skala upp?” Det är visserligen det mest självklara på vår lista. Trots det måste du vara noggran och fatta klara beslut om hur och när du investerar mer pengar på din annonsering.

Kasta inte stora summor pengar i en annons blint och förvänta dig liknande avkastning (även om den annonsen fungerat bra tidigare). Så här fungerar det – Facebook optimerar dina annonsuppsättningar över tiden, därför brukar annonserna ofta fungera bättre med tiden. Om du spenderar mycket pengar i en annons för fort kan det “förvirra” algoritmen, vilket leder till att din avkastning kommer att sjunka kraftigt.

Beroende på målgruppens storlek kan en annons som fungerar bra vid lägre utgifter misslyckas när du ökar beloppet. Du måste vara säker på att annonsen fortsätter att generera en hög avkastning eftersom du ökar det belopp som du spenderar. För att säkerställa detta, öka dina utgifter på ett måttligt sätt – alltför snabbt skapar problem och bortkastade pengar.

I din annonshanterare går du till den annonsuppsättning du vill ändra och klickar på “redigera”. Klicka på ‘justera budgeten’ och du kommer att kunna öka den med en viss procentandel. Generellt sett bör du inte öka annonsutgifterna mer än 20% per dag.

Ju längre tid en annons har att hitta och engagera sig i målgruppen, desto mer sannolikt kommer prestandan att öka över tiden.

När du har ökat investeringen bör du hålla noggrann koll på hur dina annonser levererar. Även de bästa annonserna kommer att stagnera med tiden.

En ovillighet att förändra kommer att kosta dig pengar.

2. Använd Facebook målgruppsstatistik

Facebook målgruppsstatistik

Saken med Facebook är att den vet mycket om sina användare. Med mycket menar vi mycket.

När du använder annonsplattformen har du också tillgång till den dataöverföringen. Så utnyttja det. Med hjälp av Facebooks målgruppsstatistikverktyg kan du expandera din räckvidd till en ännu större grupp av potentiella kunder.

Hur?

Klicka på målgruppsstatistik i din annonshanterare och ange de anpassade målgruppsinformationen för annonsen du vill skala.

Antag att din första annons riktade sig till de som älskade friluftslivet. Men genom målgruppsverktyget visade datan att samma personer också älskade hundar.

Inte bara kan du retarget den ursprungliga gruppen med sitt intresse för hundar, du kan också skapa innehåll riktat direkt till hundägare som är aktiva naturälskare också och upptäcka sidor som målgruppen troligtvis kommer att följa.

Du kan se denna information under ‘gilla-markeringar för sida’; Det här är en guldgruva med information och ger dig insikter i en ny målgrupp som mest sannolikt är intresserade av din annons.

3. Skapa Lookalike målgrupper

Skapa lookalike målgrupp

En annan viktig faktor för att skala upp dina Facebook annonser är att plattformen kan göra lite av arbetet åt dig.

Med hjälp av Facebook pixeln kan du spåra vad en användare gör på din webbplats efter att ha engagerat sig i en av dina annonser. Därifrån analyserar Facebook aktivitetsdata automatiskt och skapar sedan en bredare målgrupp baserat på dessa åtgärder.

Antag exempelvis att ett stort antal inköp som gjorts på din webbplats är från högskoleutbildade användare som bor i Malmö. Facebook kan använda den data för att skapa en liknande, men mycket större målgrupp som du sedan kan rikta annonser till.

Under fliken “Målgrupp” klickar du på “Skapa en anpassat målgrupp”. Börja med att välja din starkaste lookalike-mågrupp – det kan vara från din kundlista, appnedladdningslista, webbplatsbesök etc.

När du har laddat upp uppgifterna, kommer Facebook att matcha den med motsvarande profiler på Facebook.

4. Hitta en internationell målgrupp

När du startade ditt företag kanske du inte har planerade att gå internationellt, men med hjälp av plattformar som Facebook, är världen numera din spelplan. Du borde definitivt dra nytta av det också.

Det första steget är att söka möjligheter i länder som pratar samma språk. Du kan till exempel expandera din målgrupp till andra skandinaviska länder, till exempel Norge, Danmark och Finland (svensk talande delarna).

Allt som krävs egentligen är att översätta din annons till de andra språken.

Ha i åtanke att även om Facebook förblir detsamma i andra länder så gör inte användarna det. Det kan vara stora skillnader mellan olika länder så innan du växer bortom din egen bakgård, se till att göra en ordentlig analys och lär känna målgruppen först.

Det här tipset gäller inte bara ditt annonsinnehåll och den produkt eller tjänst du säljer utan också utgifterna och avkastningen (kostnaden för att konvertera i ett land kan vara olönsmt jämfört med ett annat).

Oavsett, få saker är mer spännande än att inse att ditt inflytande når långt bortom din stad eller stat.

5. Fräscha upp innehållet

När du skalar upp dina annonser är det viktigt att du undviker annonsstagnation. Om du börjar se ett högfrekvensresultat på dina annonser kan det vara ett tecken på att din målgrupp ser samma annonser för ofta och att du behöver uppdatera dina annonsuppsättningar.

Överväg att skapa annonsuppsättningar med en mängd olika tillvägagångssätt, till exempel videor och bildspel, som skapar variation. Du kan ändra olika delar i annonsen som tx bildtexten, länken eller annonsmaterialet.

Om du ersätter annonsen, kom ihåg att stoppa föregående annons och om du vill testa båda annonserna, låt köra tillsammans och jämför resultaten därefter.

Det är också en bra idé att använda en annons när du gör en första inriktning på en ny målgrupp, använd sedan den andra när du kör retargeting. Detta hindrar din målgrupp från att se samma annons flera gånger och förhindrar annonsens blir uttjatad.

5. Fräscha upp innehållet

Att ta nästa steg och skala upp din Facebook marknadsföring kommer säkert med lite osäkerhet. Justeringar kan vara nödvändiga tidigt och risken att spendera annonsbudgeten felaktigt i inledande fasen är där.

Fördelarna överväger dock all risk. En större målgrupp innebär mer engagemang, fler kunder och mer försäljning.

Kom ihåg, budgetera och öka dina utgifter varsamt, utveckla din målgrupp via flera kanaler och ge dem innehåll som garanterar deras engagemang oavsett var de är i köpprocessen.

Att skala upp din Facebook annonsering kan betyda mycket framgång för ditt företag. Att kartläggning vägen dit säkerställer en smidig åktur senare.

Abbe El-Madhoun

Author Abbe El-Madhoun

More posts by Abbe El-Madhoun

Leave a Reply